Thursday, September 16, 2010

အျပစ္ကုိ စားသံုးျခင္း

၆၉။ အျပစ္ကုိ စားသံုးျခင္း

တစ္ေန႔မွာ စုိတိုစ်င္ဆရာ ဖုဂ်ီႏွင့္ တပည့္မ်ားရဲ႕ ညစာစားပြဲကို ျပင္ဆင္မႈ ေနာင့္ေႏွးတဲ့ ေန႔တစ္ေန႔က ၾကံဳေတြ႔ခဲ့တယ္။ ခ်က္ျပဳတ္သူက အေလာတၾကီး ဥယ်ာဥ္ဆီသုိ႔ ဓားေကာက္နဲ႔ သြားခဲ့ျပီး ဟင္းသီးဟင္းရြက္ႏုႏုေလးကုိ ခူးျဖတ္ကာ ဓားေကာက္နဲ႔အတူ ဟင္းခ်ိဳ လုပ္လိုက္တယ္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ထဲမွာ ဓားသံေတြထည့္ျပီး အလ်င္အျမန္ပဲ ခ်က္ျပဳတ္လိုက္တယ္။
ဖုဂ်ီရဲ႕ ေနာက္လိုက္ငယ္သားေတြက ဒါဟာ ေကာင္းတဲ့ဟင္းခ်ိဳရည္ အရသာရွိတဲ့ ဟင္းခ်ိဳရည္ ျဖစ္မွာ မဟုတ္ဘူးလို႔ ထင္ခဲ့ၾကတယ္။ ဒါေပမယ့္ စ်င္ဆရာက သူ႔ကိုယ္တိုင္ သူ႔ရဲ႕ခြက္ထဲမွာ ဓားဦးေခါင္းကို ေတြ႔တဲ့အခါ ခ်က္ျပဳတ္သူကုိ ဆင့္ေခၚလိုက္တယ္။

“ဒါ ဘာၾကီးလဲ” ေမးလိုက္ျပီး ဓားရဲ႕ အဖ်ားပိုင္းကို ထုတ္ယူလုိက္တယ္။

“အို႔ ေက်းဇူးပါပဲ ဆရာ” ခ်က္ျပဳတ္သူက ျပန္ေျဖလိုက္ျပီး တစ္ကုိက္စာကုိ အလ်င္အျမန္ယူကာ ဓားဦးပိုင္းကို စားလိုက္ပါတယ္။


၇၀။ ကမၻာေပၚမွာ အဖုိးတန္ဆံုးေသာ အရာ


“ေလာကၾကီးမွာ တန္ဖိုးအၾကီးဆံုးအရာက ဘယ္အရာလဲ” တရုတ္စ်င္ဆရာ တစ္ေယာက္ျဖစ္တဲ့ စုိဇန္ကုိ ေက်ာင္းသားတစ္ေယာက္က ေမးတယ္။

“ေသျပီးတဲ့ ေၾကာင္တစ္ေကာင္ရဲ႕ ဦးေခါင္း” စ်င္ဆရာက ျပန္ေျဖလိုက္ပါတယ္။

“ေလာကၾကီးမွာ တန္ဖိုးအရွိဆံုးအရာက ဘာျဖစ္လို႔ ေသျပီးတဲ့ ေၾကာင္တစ္ေကာင္ရဲ႕ ဦးေခါင္း ျဖစ္ေနရတာလဲ” ေက်ာင္းသားက ျပန္ေမးလိုက္ပါတယ္။

“ေသျပီးတဲ့ ေၾကာင္ဦးေခါင္းရဲ႕ ေစ်းႏံႈးကုိ ဘယ္သူမွ အတိအက် မေျပာလို႔ေပါ့” စိုစန္က ျပန္ေျဖလိုက္ပါတယ္။